Play Free Online Games Jeux de puzzle Puzzle Spiele Jogos De Puzzle Juega a juegos

Spela Snood online och Bubble Shooter gratis

Snood är ett kul pusselspel som är lätt att lära sig, men svårt att bli riktigt bra på. Kortfattat kan man säga att spelet går ut på att skjuta ner de färgglada bubblorna på spelplanen genom att bilda grupper om tre eller fler likadana bubblor. Misslyckas du med att skjuta bort bubblor två gånger kommer en rad med bubblor att läggas till på spelplanen vilket gör att de redan existerande bubblorna flyttas ett snäpp neråt. Om bubblorna tillslut hamnar utanför spelplanen är spelet förlorat.

Det finns flera varianter av spelet och de kan skilja sig lite åt. Grundupplägget är dock detsamma oavsett om du spelar Snood, Bubble Shooter eller någon annan variant av spelet.


Regler för pusselspelet Snood online

Spela Snood gratis online

Hos oss kan du spela Snood gratis online, eller Bubble Shooter om du hellre vill kalla spelet det. För att kunna spela behöver du ha flash installerat på datorn och har du inte det kan du ladda ner programmet utan kostnad på Adobes webbsida.

Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan spela utan du kan spela hur många gånger du vill. Du behöver inte heller ha ett konto för att få tillgång till Bubble Shooter eller några andra av våra populära spel, det är bara att öppna spelet och köra igång.

Äldre version av Bubble Shooter

Vår version av Bubble Shooter gratis spel är en äldre variant med lite retro-känsla. Så gillar du den äldre varianten av Bubble Shooter så kommer du inte att bli besviken då vårt spel har en enkel färgglad design med pixliga kanter.

Så spelar du

Du spelar Snood online med hjälp av musen eller musplattan. Dra muspekaren dit du vill att bubblan ska landa och klicka sen med musen för att skicka iväg den. Innan du börjar spela måste du dock starta spelet. Klicka på börja spela så kommer en spelplan med färgglada bubblor att läggas upp. Det finns bubblor i sju olika färger och dessa bubblor placeras ut helt slumpmässigt på spelplanen som består av åtta rader med 16 bubblor i varje rad i utgångsläget.

Längst ner ser du den bubbla du ska skjuta iväg mot spelplanen. Längst ner till vänster kan du också se vilken bubbla som står näst på tur att skjutas iväg. Den lilla regnbågen som du ser till vänster visar hur många skott du har kvar innan spelplanen flyttas ner ett hack.

Målet: skjut ner bubblorna och samla poäng

Målet i Snood är som sagt att skjuta färgade bubblor mot spelytan och bilda grupper om tre eller fler likafärgade bubblor. Varje sådan grupp tas sedan bort och ger dig poäng. Större grupper ger dig mer poäng. En grupp med tre bubblor ger tre poäng, men fyra bubblor ger fem poäng osv.

När bubblorna inte längre sitter fast upptill ramlar de ner automatiskt. Du får poäng för dessa bubblor också.

Varje gång du inte kan bilda en ny grupp, försvinner en bit av regnbågen i nedre vänstra hörnet. När regnbågen är borta, flyttas bubblorna ned mot dig. Om bubblorna når ända ned till dig och utanför den ljusblå rutan har du förlorat. Du kan missa två gånger innan bubblorna flyttas ner. När bubblorna flyttas ner flyttas de inte bara rakt ner, de flyttas också ett steg åt höger eller vänster så att bubblorna kan hamna på andra platser än de låg på tidigare.

Om du träffar en svart bubbla exploderar den och förstör alla bubblor i närheten. Du får inga poäng för dessa bubblor, men det kan vara bra ändå i vissa lägen, till exempel om du behöver skjuta bort bubblor så att de inte hamnar utanför spelplanen.

Som du förstår är det inte så konstigt att spelet ibland också kallas för Bubble Shooter, det är ju faktiskt det som det hela går ut på - att skjuta bubblor!


Regler för pusselspelet Snood online

Slå rekord

I Snood gäller det som sagt att samla ihop så många poäng som möjligt under spelrundan. Till höger i fönstret kan du se den aktuella poängställningen i spelomgången. Där kan du också se ditt poängrekord så att du vet hur många poäng du måste samla ihop för att slå ditt personliga rekord. Perfekt för dig som gillar att tävla mot dig själv med andra ord!

Strategi i Bubble Shooter

Här kommer lite strategitips för Bubble Shooter:

  • Sikta! Det kan verka uppenbart, men ta god tid på dig att sikta så ökar chanserna att bubblan hamnar där du vill.
  • Ta hjälp av väggarna. Du kan studsa bubblorna mot väggarna och på så sätt få dem att hamna rätt.
  • Planera: Titta på vilken färg nästa bubbla har och planera hur du bäst ska spela.
  • Använd de svarta bubblorna klokt.

Tävla mot en vän

Eftersom Snood är poängbaserat kan du inte bara tävla mot dig själv. Du kan också utmana andra. Här kommer några olika förslag på tävlingsupplägg:

  • Vem lyckas få högst poäng? Ni sätter själva tidsgränsen för utmaningen. När tiden är ute vinner den som kommit upp i högst poäng.
  • Vem får högst snittpoäng på 10 spelomgångar? Här krävs lite manuellt arbete där ni måste skriva upp poängen från varje spelomgång. När ni spelat de 10 rundorna summerar ni era poäng och dividerar med 10. Den som får högsta snittpoängen har vunnit utmaningen.
  • Spela bäst av tre. Här måste ni återigen skriva ner era poäng från spelrundorna. Summera sen de tre spelomgångarna och se vem som har fått högst poäng.

Historia och bakgrund

Spelet skapades ursprungligen av Taito 1994. Det kallades då Puzzle Bobble eller Bust-a-Move. 1996 skapade David Dobson en förbättrad version av spelet, som han kallade Snood. Spelet är extremt enkelt, men många spelare tycker också att det är frustrerande svårt ibland. Snood anses vara ett svårt spel som kräver mycket skicklighet. Andra namn på detta spel är Frozen Bubble, Bubble Up och Bubble Shooter.

Källa: Wikipedia

Snood FAQ

Kan jag spela Bubble Shooter gratis hos er?

Svar: Ja, det kostar inget att spela hos oss.

Vad händer om jag lyckas skjuta ner alla bubblorna?

Svar: Bra fråga! Vi vet inte riktigt, men vi har för oss och tror att det kommer att läggas till en ny rad med bubblor så att du kan fortsätta spela.

Vad behöver jag för att kunna spela Snood online?

Svar: Du behöver en dator med Internetuppkoppling, flash och en mus. I Snood använder du musen för att spela och skjuta iväg bubblorna.

Vad är Snood?

Svar: Ett strategi- och pusselspel där du ska skjuta färgglada bubblor för att spränga bort bubblorna på spelplanen. Bubblorna måste bilda kluster med minst tre bubblor i samma färg för att sprängas bort.

Bakgrund till Snood

Detta spel skapades ursprungligen av Taito 1994. Det kallades då Puzzle Bobble eller Bust-a-Move. 1996 skapade David Dobson en förbättrad version av spelet, som han kallade Snood. Spelet är extremt enkelt, men många spelare tycker också att det är frustrerande svårt ibland. Snood anses vara ett svårt spel som kräver mycket skicklighet. Andra namn på detta spel är Frozen Bubble och Bubble Up.

Källa: Wikipedia

Om du tycker om Snood är jag säker på att du gillar min samling gratis online-spel. De flesta av mina onlinespel finns inte att spela någon annanstans på Internet!